ГоловнаПолітика

Аваков звинуватив начальника ДАІ Києва у створенні злочинної групи

Микола Макаренко втік до Білорусі

Аваков звинуватив начальника ДАІ Києва у створенні злочинної групи
Фото: udai-kiev.gov.ua

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про виявлення злочинної схеми у ДАІ Києва, в організації якої підозрюється начальник столичної автоінспекції Микола Макаренко.

"Махінації міліціонерів-даішників базувалися на схемах отримання незаконних коштів у МРЕВ при оформленні автомобілів. Затримано начальника відділу організації реєстраційно-екзаменаційної роботи УДАІ ГУМВС України у Києві - підполковника міліції Жебеля Миколу Вадимовича. Начальник ДАІ Києва полковник міліції Макаренко Микола Миколайович, підозрюваний як організатор злочинної групи, несанкціоновано покинув територію країни в напрямку Білорусі. Розшукується для дачі пояснень та ухвалення рішень", - написав міністр у фейсбуці. Він уточнив, що підозрюваними є ще кілька осіб - як цивільних, так і міліціонерів.

Група Макаренка підозрюється у вимаганні щоденної хабара у співробітників центрів надання послуг, пов'язаних із використанням автотранспорту; а також у монопольній системі продажу бланків довідок-рахунків МРЕВ через пов'язане з Жебелем ТОВ "Іннавто". Через цю фірму Жебель, стверджує Аваков, на одному бланку заробляв 720 грн, щомісячний дохід становив 600 тисяч грн.

"Проведеними обшуками в компанії "Іннавто", у Макаренка і Жебєлєва виявлено і вилучено докази злочинних корупційних схем: документи-схеми отримання коштів від підлеглих, грошові кошти, оперативно проведені через весь злочинний ланцюжок", - написав Аваков.

Нагадаємо, що київська ДАІ має зникнути до літа цього року. В рамках реформи МВС замість ДАІ створюється патрульна служба.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram