ГоловнаПолітика

На поліграфкомбінаті "Україна" заявили про дефіцит водійських посвідчень

У МРЕВ через брак бланків уже почався ажіотаж.

На поліграфкомбінаті "Україна" заявили про дефіцит водійських посвідчень
Фото: kri.com.ua

Поліграфкомбінат "Україна", який друкує бланки свідоцтв про реєстрацію транспортного засобу і посвідчення водіїв, вже три тижні чекає від МВС на договір про виготовлення документів.

Підприємство надіслало Міністерству внутрішніх справ України підписаний договір на постачання вказаних бланків за ціною 213 грн ще 16 березня. Про це повідомляє прес-служба поліграфкомбінату.

"Поліграфічний комбінат "Україна" з виготовлення цінних паперів інформує, що не впливає на ситуацію з дефіцитом зазначених документів і не має можливості на неї вплинути. Також нам не зрозуміло, кому вигідне створення в країні штучного дефіциту цих документів", - йдеться в повідомленні.

Раніше начальник Департаменту ДАІ України Анатолій Сіренко заявив, що дефіцит бланків виник через подорожчання матеріалів, з яких їх виготовляють, а МВС вважає, що таке подорожчання неприйнятне для людей.

У підрозділах МРЕВ через дефіцит бланків почався ажіотаж. Як виявилося, людей не так хвилює подорожчання документа, скільки дата, коли вони все ж з'являться.

Як стверджують автомобілісти, вони бояться зникнення бланків, коли "з-під поли" доведеться платити значно дорожче, ніж із нинішнім підвищенням.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram