ГоловнаПолітика

Комісар Ради Європи закликав до безперешкодної трансляції ATR

Нинішні перешкоди ставлять під загрозу різноманітність медіа-простору в Криму, повідомив Муйжнієкс

Комісар Ради Європи закликав до безперешкодної трансляції ATR

Комісар Ради Європи з прав людини Нільс Муйжнієкс закликає до безперешкодної трансляції кримськотатарського телеканалу ATR.

Про це йдеться в його заяві, передає "ЄС-Плюс".

"Нинішні перешкоди, встановлені владою в роботі ATR та інших кримськотатарських ЗМІ, надсилають охолоджувальний меседж усім медіа-трансляторам, які працюють на півострові, і ставлять під загрозу різноманітність медіа-простору в Криму", - заявив Мужніекс.

Він нагадав, що під час свого візиту до Криму у вересні 2014 року обговорював ситуацію свободи слова з місцевими журналістами і зібрав інформацію про ситуацію на каналі. У своїй подальшій доповіді Муйжнієкс звернув увагу на спроби впливати на редакційну політику ATR.

"Слід негайно вжити належні заходи, щоб забезпечити незалежну та безперешкодну трансляцію телеканалу ATR. Сприятливі та безпечні умови має бути створено для інших ЗМІ та журналістів, що працюють в Криму", - підкреслив Муйжнієкс.

Комісар також ще раз нагадав свою позицію щодо того, що меншини в Криму мають жити в захищених умовах, які дозволили б їм практикувати своє віросповідання, отримувати освіту національною мовою і відкрито демонструвати свої погляди без страху і погроз.

Кримськотатарський телеканал ATR з 1 квітня припинив мовлення.

ATR - цілодобовий інформаційно-розважальний телеканал Криму, заснований в 2005 році. Значну частину ефіру займають програми власного виробництва. ATR позиціонує себе як "перший кримськотатарський канал". У вересні 2014 року російська влада звинуватила телеканал в "екстремізмі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram