ГоловнаСуспільствоЖиття

На Майдані пройшла акція проти закриття кримськотатарського каналу ATR

З 1 квітня канал може припинити своє мовлення

Вчора на Майдані Незалежності в Києві пройшла акція на підтримку кримськотатарського телеканалу ATR.

Як повідомляє кореспондент LB.ua, в акції взяли участь близько 100 осіб.

"Ми хочемо звернутися до президента України, до світової спільноти, щоб нам допомогли зберегти цей канал, тому що цей канал є основою нашої, кримськотатарської, культури, без нього ми згаснемо. Сюди зараз прийшли як окремі активісти, так і представники різних організацій, наприклад, кримськотатарський молодіжний центр в Києві, "Земляцтво", "Крим SOS", - розповів представник Кримськотатарського молодіжного центру Ельвіс Осман.

Також в рамках акції відбувся флешмоб: учасники акції вишикувалися у формі символу тарак-темга, який використовують кримські татари в якості національного символу. Тарак-темга є також елементом логотипу каналу ATR.

За словами активістів, з 1 квітня телеканал може припинити своє існування, якщо не зареєструється як ЗМІ. Телекомпанія вже не раз подавала заяву в Роскомнагляд, але щоразу отримувала відмову. Активісти закликали світове співтовариство і президента України допомогти у збереженні каналу.

ATR - цілодобовий інформаційно-розважальний телеканал Криму, заснований в 2005 році. Значну частину ефіру займають програми власного виробництва. ATR позиціонує себе як "перший кримськотатарський канал". У вересні 2014 року російська влада звинуватила телеканал в "екстремізмі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram