ГоловнаСуспільствоВійна

У Горлівку та Іловайськ прибули 800 російських найманців, - штаб АТО

На Донбас приїхали 600 бойових бурятів і 200 "козачків"

У Горлівку та Іловайськ прибули 800 російських найманців, - штаб АТО
Фото: usman_sesno/instagram

У зону антитерористичної операції на Донбасі продовжують прибувати найманці з Росії. Про це повідомив заступник командувача антитерористичної операці, полковник Валентин Федичев.

Як повідомляє офіційний сайт Донецької обладміністрації, в окупований Іловайськ прибули 600 "бойових бурятів", а в Горлівку - 200 російських "козачків".

Федичев повідомив, що 26 березня бойовики "ДНР", що дислокуються в Горлівці, провели показові військові навчання в районі Єнакієвого. На навчаннях використовувалася важка бронетехніка і артилерія. "Снаряди з цієї техніки і артилерії також сипляться на Ваші голови, звичайно ж бойовики звинувачують у цьому українських військових", - сказав полковник, звертаючись до жителів Донбасу.

"Ми спостерігаємо, як козачків так званого "Великого війська Донського" поступово заганяють в "стійло" 1 і 2 АК "ДНР" та "ЛНР". Служіть, козачки, інтересам російських генералів і забудьте про свою мрію, про вільну козацьку республіку від Дону до Волгограда... Це відноситься і до двохсот "козаків", які 25-26 березня прибули до Горлівки, тільки зі стрілецькою зброєю. Ваша козача доля російських кураторів на українському Донбасі хвилює не більше, ніж доля 600 російських найманців бурятської зовнішності, які 26 березня прибули в залізничному ешелоні на станцію Іловайськ", - підкреслив Федичев.

Він також зазначив, що найманці не воюють за ідею - їх цікавить лише особисте збагачення. "25 березня зафіксований факт мародерства чеченцями-кадировцями (не представники волелюбного чеченського народу), які намагалися вивести на брухт устаткування нафтобази в Краснодонському районі", - додав полковник.

Нагадаємо, за інформацією СБУ, координацією дій бойовиків на Донбасі займається російський генерал-майор Олексій Завізьон. Росія постійно заперечує свою військову присутність на сході України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram