ГоловнаСуспільствоВійна

Український військовий підірвався на розтяжці в Луганській області

Боєць доставлений в лікарню Сєвєродонецька

Український військовий підірвався на розтяжці в Луганській області
Фото: moskal.in.ua

У Луганській області біля села Жолобок Попаснянського району військовий підірвався на розтяжці.

Про це повідомляє офіційний сайт глави військово-цивільної адміністрації Луганської області Геннадія Москаля.

"28 березня в міську лікарню Сєвєродонецька з осколковими пораненнями був доставлений 35-річний боєць 24-ї аеромобільної бригади, житель Київської області. Як з'ясувалося, поранення він отримав недалеко від селища Жолобок Попаснянського району, зачепивши розтяжку з вибухівкою. Жолобок розташований на автодорозі Бахмутка за 29-м блокпостом, село окуповане регулярними військами Російської Федерації. Пораненому надана необхідна медична допомога, загрози життю немає", - йдеться в повідомленні.

Загалом, за словами Москаля, обстановка на контрольованій Україною частині Луганської області залишається нестабільною. Обстрілів з "Градів" і артилерії не зафіксовано, проте в низці населених пунктів тривали бойові дії. "Так, між Кримським і Сокільниками протягом ночі виникали перестрілки бойовиків і українських військових, а на Бахмутці періодично вибухали мінометні міни. Інформації про постраждалих не надходило", - повідомив Москаль.

У зв'язку з різким погіршенням погоди (заморозки і шквальний вітер) були знеструмлені деякі населені пункти. Так, станом на ранок через обрив ліній електропередач світла немає в Трьохізбенці, частково в Новотошківці, а також у 20% жителів Попасної. Окрім того, повністю знеструмлена Станиця Луганська і сім прилеглих сіл, в які електроенергія подається по лінії, що веде з окупованої території. Причини відключення з'ясовуються. Серед ночі у Станиці шквальний вітер зірвав дах з трибуни селищного стадіону (700 кв м). На місці працюють ремонтники.

Нагадаємо, 20 березня в селищі Новотошківка у Луганській області загинули двоє українських військовослужбовців, підірвавшись на розтяжці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram