ГоловнаСуспільствоВійна

Ярош: батальйон "Правого сектору" набагато ефективніший від регулярної армії

Нардеп прокоментував питання легалізації ДУК

Ярош: батальйон "Правого сектору" набагато ефективніший від регулярної армії
Фото: Макс Требухов

Депутат Верховної Ради Дмитро Ярош вважає, що Добровольчий український корпус "Правого сектору" ефективніший, ніж регулярна українська армія.

Про це лідер "Правого сектору" сказав в інтерв'ю LB.ua.

"Ми не ідеальні, звичайно, але набагато ефективніші, ніж нинішня регулярна армія. Якби ще мали достатню кількість озброєння, думаю, і за чисельністю переважили б незабаром збройні сили. Знаю багатьох серед комбатів і бійців ЗСУ, які відразу перейшли б, якби нам дали озброєння", - сказав Ярош.

Він зазначив, що ДУК не проти легалізації, але не може просто так перейти в підпорядкування ЗСУ, тому що це буде означати його ліквідацію. "У мене деякі керівники батальйонів без вищої військової освіти, а деякі взагалі без вищої освіти. Одразу злетять із посад. Але вони ефективніші, ніж ті, у кого по дві вищі. У нас повинна бути своя система звань, ієрархія і можливість розвиватися. Це повинно бути зафіксовано в законі", - сказав Ярош.

"Дисципліни в нас більше, ніж у армійців. А перебування, наприклад, командира на передовій, лініях оборони або наступу - нормальне явище. Знайдіть таких генералів, які приїдуть туди і керуватимуть бійцями в окопах", - додав він.

Ярош зазначив, що, крім того, ДУК пропонує інші методи ведення бою. "Після аеророзвідки на броньованих пікапах або "Кугуарі" можуть вийти на "передок", за три хвилини відпрацювати мішені і виїхати. Їхня артилерія буде накривати позиції, але не буде кого накривати", - пояснив лідер ПС.

Нагадаємо, що останнім часом активізувалися розмови про статус добровольчих батальйонів. Серед них по суті тільки ДУК і батальйон ОУН не входять у структуру Збройних сил чи МВС України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram