ГоловнаСуспільствоВійна

У Волновасі застрелили співробітника СБУ (оновлено)

Співробітник спецслужби намагався запобігти контрабанді

Уранці в суботу у Волновасі Донецької області невідомі розстріляли співробітника Служби безпеки України.

Про це у своєму фейсбуці повідомив начальник ГУ МВС України в Донецькій області В'ячеслав Аброськін.

"Сьогодні вранці на одній з вулиць Волновахи невідомі з автоматичної зброї розстріляли співробітника СБУ. Потерпілий від отриманих поранень помер у машині швидкої допомоги", - написав Аброськін.

Він зазначив, що в результаті спільної роботи співробітників обласної міліції та СБУ особи злочинців встановлено. Тривають розшукові заходи, спрямовані на їх затримання.

Як повідомляє видання "Четверта влада", головним редактором якого є відомий блогер і виходець із Донецька Денис Казанський, співробітника СБУ у Волновасі застрелив боєць батальйону "Дніпро-1".

Видання посилається на свої джерела в Маріуполі. За їхніми даними, конфлікт між офіцером СБУ і добровольцями виник через те, що останні намагалися перевезти контрабанду, а співробітник спецслужби хотів покласти цьому край.

Інформацію про те, що вбивство пов'язане з контрабандою, підтвердив заступник голови ГУ МВС у Донецькій області Ілля Ківа в ефірі "5 каналу". За його словами, кількох причетних до вбивства вже затримано. При цьому Ківа підкреслив, що наразі немає інформації про причетність злочинців до якого-небудь батальйону.

"Виконували запобігання контрабанді через волноваський блокпост... Було затримано машину, і в цієї машини був супровід, який, взагалі-то, і підрізав машину зі співробітниками міліції та СБУ. Стався конфлікт, під час якого загинув... Особи встановлені, частину з них уже затримано... Поки що нема ніякої інформації про причетність цих осіб до того чи іншого батальйону", - сказав Ківа.

Пізніше Казанський у своєму фейсбуці повідомив з посиланням на свої джерела в МВС Волновахи, що підозрюваний у вбивстві - житель Дніпропетровська Денис Гордєєв, 1979 року народження.

"Співробітники міліції стверджують, що підозрюваний є бійцем батальйону "Дніпро-1" з позивним "Адвокат". Відомо, що Денис Гордєєв є представником дніпропетровського "Правого сектору", - повідомляє він.

Казанський оприлюднив фотографію з орієнтування на Гордєєва.

Фото: http://vlada.io

За його даними, вбивство сталося, коли Гордєєв разом з кількома бійцями "Дніпра" зупинив на трасі дві фури, які перевозили порожні горілчані пляшки. До цього самого місця під'їхали співробітники СБУ. Між ними і Гордєєвим виник конфлікт, у результаті якого Гордєєв вирвав автомат у співробітника і вистрілив йому в голову. Повідомляють, що Гордєєв був у стані алкогольного сп'яніння.

"Також джерела в СБУ повідомили, що бійці "Дніпра" були причетні до розстрілу заступника мера Слов'янська Володимира Кульматицького та його водія 31 січня. Підозрюваних у подвійному вбивстві затримано в Дніпропетровську", - повідомляє Казанський.

Прес-служба полку "Дніпро-1" спростувала інформацію про причетність своїх бійців до цього вбивства, оскільки їх просто немає у Волновасі. "Усі бійці полку перебувають на своїх місцях дислокації - в Красноармійську, Пісках, Маріуполі, а також прилеглих до Маріуполя селищах Лебединське і Чармалик", - написано на сторінці полку в фейсбуку.

Нагадаємо, напередодні СБУ оголосила спецоперацію із недопущення корупції на блокпостах у зоні АТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram