ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО звинуватив бойовиків в підриві залізничних колій

Сепаратисти заявляють, що вибухи влаштовують сили АТО

Штаб АТО звинуватив бойовиків в підриві залізничних колій
Фото: dumskaya.net

Штаб АТО вважає, що однією з причин скоєння терактів на залізничних коліях є спроба бойовиків розірвати будь-яке сполучення між окупованими і вільними територіями Донецької та Луганської областей.

Так у зведеннях АТО за 20 березня прокоментовано інформацію про підрив залізничних колій у Волноваському районі та поблизу Попасної.

У повідомленні штабу АТО зазначено, що вибухи тут сталися 20 березня, однак, судячи з усього, йдеться про підриви, які відбулися ще 17 березня.

Так, на сайті МВС України доступне повідомлення про ці вибухи.

У ньому повідомляється, що правоохоронці лінійних відділів на станціях Волноваха і Попасна 17 березня зареєстрували 2 факти несанкціонованого втручання невідомих осіб у роботу залізниці, в результаті чого пошкоджено залізничні колії, які перебувають на непідконтрольній ЗСУ території.

"Від працівників залізниці надійшло повідомлення до чергової частини лінійного відділу Волноваха про те, що на 1173 кілометрі перегону "Південно-Донбаська - Оленівка" о 7.00 стався вибух, під час якого було пошкоджено 150 метрів парної та 150 метрів непарної колії. Рух поїздів на цій ділянці не здійснювався, постраждалих нема", - йдеться в повідомленні.

"Від машиніста вантажного поїзда надійшло повідомлення до чергової частини лінійного відділу Попасна про те, що о 19.20 під час руху він побачив пошкоджену ділянку колій на залізничному мосту, розташованому на 51 кілометрі перегону "Сентянівка - Шепілова" і застосував екстрене гальмування. Внаслідок гальмування передня пара коліс зійшла з рейок. Постраждалих нема", - додали в міліції.

Відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 277 КК України (умисне пошкодження шляхів сполучення).

Варто зауважити, що сепаратисти звинувачують сили АТО в підриві залізничних колій на контрольованій ними території.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram