ГоловнаСуспільствоВійна

Волонтери-медики просять допомоги для закупівлі медикаментів і пального

З часу оголошення перемир'я надходження впали у 10 разів, а військові й далі гинуть

Волонтери-медики просять допомоги для закупівлі медикаментів і пального
Команда Ильи Лысенко
Фото: facebook.com/lisenko.ilia

Волонтери "Екстреної медичної служби Хоттабича" просять допомоги співвітчизників у закупівлі ліків і пального для автомобілів швидкої допомоги.

Медики "Хоттабича" працюють безпосередньо на лінії зіткнення військ, у найгарячіших точках. Вони врятували від смерті не одну сотню військових. Але з часу оголошення перемир'я пожертвування громадян дуже відчутно скоротилися.

"Позаминулого тижня фінансова допомога та активність населення зменшилися в 6 разів. Зараз ми спостерігаємо зменшення у 10 разів! Учора ворог танками атакував Авдіївку, а в районі кілька блокпостів і позицій наших військ, вступав в активну перестрілку зі стрілецької зброї. Нам згортати свою роботу? Без вашої допомоги у нас немає можливостей", - написав на сторінці у Facebook координатор медичної служби Ілля Лисенко, опублікувавши фото балансу картки волонтерської спільноти, на якому залишилося лише 656 гривень.

"До недавнього часу нам вдавалося якось зводити кінці з кінцями, залучати кошти і виконувати свою роботу. Однак нині настало вже третє на моїй пам'яті затишшя, і кількість залучених коштів дуже впала. Хоча з власного досвіду знаю, що це ненадовго. На жаль, і далі будуть поранені і покалічені під час бойових зіткнень, а наша присутність в цих місцях - шанс бійця жити і вижити", - каже Юрій Бондар з позивним "Шаман".

Більшість витрат йде на дизельне пальне - заливати низькоякісний бензин у військові повнопривідні "Фольксвагени Т5" волонтери не можуть, оскільки вони швидко ламаються, а ремонт коштує дорого. Решта коштів йде за закупівлю продуктів і ліків для бійців АТО, а також на утримання міні-мотелю, де волонтери можуть помитися, попрати речі та переночувати після чергування.

Для охочих допомогти медикам-волонтерам, які рятують життя бійців на передовій, публікуємо реквізити:

Банк Креді Агріколь

Бондар Юрій Володимирович

ІПН 3142505634

Номер карткового рахунку

2625 0001 0246 40

Номер картки:

4390 2502 0026 516

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram