ГоловнаПолітика

Меркель і Олланд везуть Путіну "зустрічну пропозицію", - Керрі

Вашингтон підтримує зусилля європейських лідерів щодо зустрічі з Путіним, додав держсекретар

Меркель і Олланд везуть Путіну "зустрічну пропозицію", - Керрі
Фото: www.president.gov.ua

Президент Франції Франсуа Олланд і канцлер Німеччини Ангела Меркель везуть до Москви "зустрічну пропозицію" на запропоновані рекомендації президента РФ щодо врегулювання ситуації в Україні.

Про це заявив державний секретар США Джон Керрі під час брифінгу в Києві, передає Укрінформ.

"Учора вранці президент Олланд зі мною говорив про те, що і канцлер Меркель буде сюди їхати. Ми обговорили це питання. Те, що вони отримали від президента Путіна, - там є кілька ідей. Але повністю не проаналізували пропозицію, яку отримали від Москви. І пан Штайнмаєр зателефонував, що канцлер Меркель також буде їхати. Вони оцінюють те, що президент Путін порекомендував. Ми бачили ці пропозиції, текст пропозицій, ознайомилися. Але тільки сьогодні після обіду було оголошено, що вони зустрічну пропозицію даватимуть", - сказав він.

За словами Керрі, американська сторона "поки що це питання з ними не обговорила, зараз ці дискусії тривають".

Водночас він повідомив про те, що Вашингтон підтримує зусилля європейських лідерів щодо зустрічі з Путіним з метою пошуку шляхів політичного врегулювання конфлікту в Україні. "Так. Це - та дипломатія, яка зараз необхідна і дуже корисна", - сказав глава Держдепу.

Раніше в Київ для зустрічі з Президентом Петром Порошенком прибули лідери Франції та Німеччини Франсуа Олланд і Ангела Меркель. У п'ятницю вони вирушать до Москви для переговорів щодо Донбасу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram