ГоловнаПолітика

В Україні мобілізовано 16 тис. осіб

У Порошенка розповіли, як відбувається мобілізація

В Україні мобілізовано 16 тис. осіб
Фото: www.facebook.com/theministryofdefence.ua

У рамках мобілізації майже 16 тисяч осіб відправили в навчальні центри.

Про це повідомив заступник голови Головного департаменту з питань національної безпеки і оборони Адміністрації Президента Олексій Покотило на брифінгу, передає Укрінформ.

"Понад 100 тисяч вже сповіщено, 58 тисяч пройшли медичне обстеження, майже 16 тисяч вже відправлено в навчальні центри", - сказав Покотило. Як раніше заявляли в Міноборони, призваних за мобілізацією спершу направлятимуть у навчальні центри і лише потім на фронт.

3700 людей прийшли у військкомати добровільно.

Найкращі показники - у Вінницькій, Хмельницькій, Кіровоградській областях. Затримки спостерігаються у Харківській, Сумській, Тернопільській, Івано-Франківській областях.

У Києві та Київській області значних проблем з мобілізацією немає, повістки вручено 80% від плану.

Що стосується заборони для виїзду тих, хто підпадає під мобілізацію, за кордон, то наразі її не введено.

"Законодавчих підстав на сьогоднішній день для заборони виїзду військовозобов'язаного за кордон немає. Зараз розробляються відповідні зміни до законодавства, є відповідні доручення розглянути це питання", - повідомив Покотило. Він також зазначив, що зараз відповідно до законодавства про мобілізацію військовозобов'язані мають інформувати військкомати при зміні свого місця проживання.

Крім того, чиновник повідомив, що указ про призив в армію вже підготовлено.

"Розглядається питання щодо призову на військову службу строковиків. Відповідний проект указу Президента підготовлений, він проходить узгодження і професійну експертизу", - сказав Покотило.

Нагадаємо, в Україні в 2015 році буде три хвилі мобілізації. В рамках першого етапу, який розпочався 20 січня, планується мобілізувати 52 тис. чоловік. Всього ж у поточному році мобілізують 104 тисячі українців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram