ГоловнаПолітика

Відкрите слухання у справі Пукача не розкриє нових фактів, - представник Гонгадзе

Слова вбивці нічого не означають, вважає Теличенко

Відкрите слухання у справі Пукача не розкриє нових фактів, - представник Гонгадзе
Фото: EPA/UPG

Представник родини Гонгадзе у суді Валентина Теличенко сумнівається, що апеляційне слухання у справі Пукача, яке розпочалося сьогодні, розкриє нові факти. Про це вона заявила в ефірі телеканалу ТВі, пише РБК-Україна.

"Від апеляційного розгляду не варто чекати сенсацій. Тому що свідків ніхто не допитуватиме, адже апелянти не просять відновлювати судове слідство. Пукача ми чули вже багато разів. Ну, почуємо ще раз. Ще раз він скаже, що йому дали вказівку Кучма і Литвин. З тим самим успіхом він міг би назвати будь-які інші прізвища. Але ж слідчі органи мали перевірити ці свідчення Пукача. Самі слова Пукача нічого не означають", - заявила правозахисниця.

Водночас вона вважає, що не варто чекати від Пукача нових одкровень. "Він вирішив, що вигідно багато говорити про те, що Гонгадзе був наркоманом, грабіжником, розвідником третьої сили і багато інших небилиць", - зазначила Теличенко. Зокрема, уточнила вона, на попередніх слуханнях "він дуже активно розповідав нісенітниці про Гонгадзе і дуже активно говорив, що Кучма, Литвин і Кравченко - це ті особи, які замовили вбивство. Таким чином, перекладаючи відповідальність на них. Не хочу сказати, що це правда чи неправда. Слідчі органи мать це перевірити".

"Я абсолютно не сумніваюся, що Пукач дійсно нелюд, який не тільки вбив Гонгадзе, а і скоїв ще низку злочинів, переховав тіло Гонгадзе, відокремивши голову. Все це разом - достатня сукупність злочинів, щоб присудити довічне ув'язнення. Незалежно від того, буде там пункт про замовне вбивство чи ні", - додала представниця Гонгадзе у суді.

Нагадаємо, Апеляційний суд Києва сьогодні розпочав розгляд апеляційної скарги на вирок колишньому генералу МВС Олексію Пукачу, якого засуджено до довічного ув'язнення за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе. Апеляційний суд Києва постановив проводити засідання у відкритому режимі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram