ГоловнаСвіт

Російський суд заарештував солдата, який убив 6 осіб у Вірменії

Влада Вірменії має намір домагатися суду над російським солдатом-строковиком на території країни

Російський суд заарештував солдата, який убив 6 осіб у Вірменії
архив

Суд задовольнив клопотання слідства і взяв під варту військовослужбовця 102-ї військової бази Валерія Пермякова, обвинуваченого в убивстві шістьох людей і дезертирстві.

Про це повідомляє сайт 5-го гарнізонного військового суду.

Валерія Пермякова звинувачують у "скоєнні злочинів, передбачених частиною 2 статті 338 (дезертирство зі зброєю, довіреною по службі), пунктами "а", "в" частини 2 статті 105 (убивство двох і більше осіб, а також малолітньої особи) КК РФ", - уточнив суд.

Влада Вірменії тим часом заявила, що домагатиметься суду над російським солдатом-строковиком на території країни.

Напередодні Слідчий комітет Вірменії пред'явив військовослужбовцю російської 102-ї військової бази Валерію Пермякову звинувачення в убивстві двох і більше осіб. Російська сторона раніше заявляла, що Пермякова не видадуть Вірменії, оскільки це суперечить Конституції РФ.

У місті Гюмрі на півночі Вірменії 14 січня пройшов мітинг з вимогою передати Пермякова вірменській стороні. Близько 2000 тис. осіб попрямували до будівлі консульства Росії в Гюмрі, а потім до обласної адміністрації і до будівлі прокуратури. Пізніше вони дійшли до російської військової бази, де залишалися до вечора. Крім того, в місті пройшов протестний автопробіг, участь у якому взяли близько 300 автомобілістів.

У ніч проти 13 січня Валерія Пермякова затримали біля села Баяндур на кордоні з Туреччиною, за 14 кілометрів від російської військової бази. Його затримали російські прикордонники, які захищають цю ділянку кордону Вірменії згідно з міждержавними угодами. Раніше прикордонників сповістили про втечу солдата і вбивство шістьох членів сім'ї Аветісянів.

Наступного дня заступник начальника поліції Вірменії Унан Погосян заявив, що солдат зізнався в убивстві, але мотиви злочину поки що невідомі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram