ГоловнаСвіт

У будівлі пошти під Парижем невідомий захопив заручників

Поліція не вважає інцидент терористичним актом

Озброєний чоловік захопив заручників у будівлі пошти в місті Коломб, розташованому на північний захід від Парижа, де минулого тижня сталася серія терактів.

Як повідомляє радіостанція RTL, він утримує, імовірно, трьох осіб.

За даними BFM TV, мова йде про двох заручників, зазначає Рейтер.

Чоловік стверджує, що озброєний автоматом Калашникова, пістолетом і кількома гранатами. Поліція не вважає інцидент терористичним актом.

Співробітники правоохоронних органів ведуть переговори із загарбником. До місця події вилетів поліцейський вертоліт. За інформацією ЗМІ, особу чоловіка встановлено, раніше його притягували до відповідальності за дрібне хуліганство. Його ім'я, однак, не розголошується.

Серія терактів сталася у Франції 7-9 січня. Від нападів в цілому загинули 17 осіб. 9 січня в кошерному супермаркеті в Парижі терорист Амеді Кулібалі захопив понад 20 заручників і вбив 4 з них. Він вимагав від поліції припинити переслідування братів Саїда і Шерифа Куаші. Під час штурму Кулібалі вбили. 8 січня він застрелив співробітницю поліції в передмісті Парижа.

7 січня брати Куаші разом зі спільником розстріляли 12 людей у редакції сатиричного журналу Charlie Hebdo в Парижі. Братів Куаші ліквідували під час операції спецслужб через два дні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram