ГоловнаСвіт

Папа Римський виступив за обмеження свободи слова в жартах над релігією

Папа Римський виступив за обмеження свободи слова в жартах над релігією
Папа Римский Франциск
Фото: EPA/UPG

Папа Римський Франциск, коментуючи ситуацію навколо французького сатиричного журналу Charlie Hebdo, заявив, що "не можна насміхатися над вірою".

Про це повідомляє NBC News.

На думку папи, свобода слова і свобода віросповідання - це невід'ємні права людини. Однак він засудив образу релігій і сказав, коментуючи ситуацію з нападом на редакцію Charlie Hebdo, що такого слід було очікувати.

"Ці люди (редакція журналу Charlie Hebdo - ред.) займалися провокацією і сталося те, що сталося. У свободі слова є обмеження", - сказав він.

13 січня єгипетський проповідник застеріг Charlie Hebdo від публікації "расистських" карикатур, посилаючись на те, що вони розпалюють расизм, ненависть та ісламофобію". 14 січня Charlie Hebdo випустив новий номер з пророком Мухаммедом на обкладинці. Того ж дня стало відомо, що у Грозному вирішили провести акцію протесту проти публікацій у ЗМІ, що ображають пророка Мухаммеда.

Напад на редакцію французького сатиричного журналу Charlie Hebdo в центрі Парижа стався 7 січня. У приміщення редакції увірвалися двоє чоловіків і відкрили вогонь з автоматів Калашникова. Унаслідок атаки загинули 12 людей, ще 11 отримали поранення.

Менш ніж за годину до інциденту в офіційному акаунті @Charlie_Hebdo у "Твіттері" з'явилася карикатура на лідера терористичного угрупування "Ісламська держава" Аль-Багдаді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram