ГоловнаСвіт

На півночі Іраку знайшли 16 трупів

Лояльних до уряду Іраку шиїтських бойовиків звинувачують у надмірній жорстокості

На півночі Іраку знайшли 16 трупів
архив
Фото: EPA/UPG

Пошукова команда виявила 16 трупів на півночі Іраку, в районі, раніше контрольованому бойовиками терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД).

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на місцевих чиновників.

"Пошукові команди виявили 16 чоловічих тіл із зав'язаними очима і руками, зв'язаними за спиною", - заявив представник місцевої влади Мохаммед Мулла Хассан, член партії "Патріотичний союз Курдистану".

"Їх знайшли в районі Кобачі, який є частиною району Саадія, і стратили в останні кілька місяців", - додав він.

У пошуку жертв ісламістів бере участь команда, яка складається з представників регіонального уряду Курдистану та представників іракського міністерства з прав людини.

Хассан покладає провину за вбивства на бойовиків ІД, які контролювали цей район до кінця листопада, коли вони мусили відступити під натиском лояльних до уряду шиїтських бойовиків.

При цьому, як зазначає Рейтер, влада Іраку і правозахисники також неодноразово звинувачували бойовиків-шиїтів у надмірній жорстокості до місцевих жителів під час звільнення територій від бойовиків ІД.

Угруповання "Ісламська держава", що має зв'язки з "Аль-Каїдою", набуло найбільшої сили під час дій на території Сирії, де ІД воювала проти урядових сил і здобула "славу" однієї з найжорстокіших. У червні 2014 року угруповання різко активізувало свою діяльність в Іраку. Скориставшись невдоволенням іракських сунітів політикою Багдада, ІД розгорнула масований наступ на північні і північно-західні провінції Іраку і захопила великі території, де оголосила про створення так званого ісламського халіфату.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram