ГоловнаЕкономікаФінанси

У день виступу Путіна Банк Росії витратив $1,9 млрд на підтримку рубля

Російський президент звинуватив в обвалі рубля спекулянтів

У день виступу Путіна Банк Росії витратив $1,9 млрд на підтримку рубля
Фото: EPA/UPG

Банк Росії в четвер, коли в Кремлі з посланням виступав президент РФ Володимир Путін, витратив $1,9 млрд на підтримку рубля. Це найбільша інтервенція російського Центробанку з кінця жовтня, свідчать дані регулятора.

Путін у своєму вчорашньому виступі звинуватив у падінні рубля, який цього року виявився найслабшою валютою у світі після гривні, спекулянтів. "Я прошу Банк Росії і уряд провести жорсткі скоординовані дії, щоб відбити охоту у так званих спекулянтів грати на коливаннях курсу російської валюти. І що я хотів би у зв'язку з цим сказати? Влада знає, хто ці спекулянти, та інструменти впливу на них є, прийшов час скористатися цими інструментами", - заявив він.

Банк Росії після цього виступив із прес-релізом, в якому теж заявив, що поточний курс рубля має бути вищим.

"Вжиті Банком Росії заходи сприятимуть поверненню валютного курсу до фундаментально обґрунтованих значень. Зниження ставок за операціями надання валютної ліквідності дозволить підвищити їхню дієвість і забезпечить досягнення балансу попиту та пропозиції на валютному ринку за нижчої волатильності обмінного курсу", - заявили в ЦБ.

На Московській біржі вранці у п'ятницю долар торгується на рівні 53,34 рубля, євро - 66,02 рубля (дані на 10:25 за київським часом).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram