ГоловнаЕкономікаДержава

Залізничники пригрозили всеукраїнським страйком

Профспілка машиністів зажадала припинити експерименти на УЗ

Вільна профспілка машиністів пообіцяла організувати всеукраїнський страйк залізничників, якщо Кабмін далі "призначатиме на керівні посади в "Укрзалізниці" осіб, некомпетентних у питаннях залізничного транспорту, які не мають достатнього досвіду роботи".

Про це йдеться у зверненні профспілки, оприлюдненому у "Цензорі".

У зверненні зазначено, що "Укрзалізниця" і Міністерство інфраструктури перетворилися на "випробувальний полігон для амбітних людей, які взагалі не мають уявлення про залізничний транспорт", що призводить до хаосу на залізниці, а її фінансовий стан - до банкрутства.

Члени профспілки навели кілька прикладів такого керівництва. Зокрема, вони зазначають, що за наявності тягового рухомого складу, персоналу для обслуговування не виконуються завдання з перевезення вантажів; штучно створюються умови для збільшення збитковості пасажирських перевезень, а всі реформування галузі зводяться до масового скорочення робочих.

При цьому, наголошується у зверненні, збільшується апарат "Укрзалізниці" (введено 4 посади директорів; замість 33 управлінь і 2 інспекцій створено 40 департаментів та управлінь і 3 інспекції), призначаються на керівні посади "некомпетентні особи за незрозумілими для залізничників критеріями".

Тому члени профспілки звернулися до прем'єр-міністра Арсенія Яценюка з проханням утриматися від таких призначень або готуватися до страйку залізничників. У профспілці впевнені, що отримають підтримку у проведенні цієї акції з боку Міжнародної федерації транспортників (Лондон) та Європейської федерації транспортників (Брюссель).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram