ГоловнаЕкономікаФінанси

Коломойський вирішив продати грузинський ПриватБанк

"Доньку" ПриватБанку викупить Банк Грузії

Коломойський вирішив продати грузинський ПриватБанк
Фото: Макс Левин

Банк Грузії повідомив про придбання грузинського ПриватБанку. Як сказано в повідомленні БГ, він підписав меморандум із дніпропетровським ПриватБанком і його дочірньою структурою PB Group про купівлю 100% грузинської установи за 92 млн ларі ($51 млн).

"Угоду здійснюють у рамках стратегії розширення банку, і вона має значний синергетичний потенціал, особливо в більш рентабельному роздрібному бізнесі", - цитує

"Інтерфакс-Україна" повідомлення банку.

Для фінансування покупки, яку оцінюють у 4% ринкової вартості холдингової компанії Банку Грузії - Bank of Georgia Holdings (BGH), додатково випустять 3,59 млн нових акцій BGH, або 9,99% від поточного акціонерного капіталу.

Грузинський ПриватБанк є дев'ятим за величиною активів банком Грузії із часткою 3,2% і фокусується на роздрібному банкінгу: кредити становлять 85% його кредитного портфеля, зокрема на карткові рахунки припадають 69% позик. Мережа банку складається з 93 відділень, 429 банкоматів і 1929 POS-терміналів.

Операцію закриють, коли отримають необхідні дозволи регулюючих органів.

Нагадаємо, ПриватБанк контролюють дніпропетровський губернатор Ігор Коломойський і його бізнес-партнер Геннадій Боголюбов.

Навесні цього року

Коломойський і Боголюбов продали московський ПриватБанк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram