ГоловнаПолітика

Українці назвали найприйнятніші варіанти коаліції

20% громадян не підтримують жоден формат, 6% не можуть вибрати

Українці назвали найприйнятніші варіанти коаліції

Серед можливих форматів парламентської коаліції найбільшу підтримку виборців отримав варіант БПП - НФ - "Самопоміч" - Радикальна партія - "Батьківщина". Дії такої коаліції підтримують 19% українців, опитаних соціологічною групою "Рейтинг".

17% респондентів не підтримують участь у коаліції партій Олега Ляшка та Юлії Тимошенко, 12% виборців хотіли б бачити в коаліції тільки БПП і "Народний фронт". Лише 5% виборців підтримують угоду між президентською партією і Опозиційним блоком.

Водночас 20% опитаних не підтримують жодного із цих варіантів, і 16% громадян не визначилися зі своїм вибором.

Досліджуючи настрої виборців після виборів, соціологи з'ясували, що більшість українців із-поміж тих, хто брав участь у голосуванні, вважають позачергові вибори в Раду вільними і чесними (75%). Водночас серед тих, хто не прийшов на виборчі дільниці, 60% висловилися за те, що вибори були і невільними, і непрозорими.

Соціологи відзначають зростання позитивних очікувань виборців: майже 60% українців розраховують на зміни на краще в результаті діяльності обраного парламенту, хоча за три місяці до виборів таких було лише 46%.

50% українців упевнені, що новообраний парламет буде ефективнішим за попередній, третина опитаних заявили, що нічого не зміниться, 7% громадян висловили думку, що нова Рада буде менш ефективною.

Нагадаємо, позачергові парламентські вибори у Верховну Раду пройшли 26 жовтня по всій території України, крім окупованого Криму і захоплених бойовиками районів Донецької та Луганської областей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram