ГоловнаПолітика

На підконтрольній Україні території обстріляли конвой ОБСЄ

Кулі пройшли за два метри від автомобіля місії

На підконтрольній Україні території обстріляли конвой ОБСЄ
Фото: EPA/UPG

Люди у військовій формі 19 листопада відкрили стрілянину по конвою з двох автомобілів місії ОБСЄ біля підконтрольного України населеного пункту Мар'їнка на захід від Донецька.

"О 12:38 конвой ОБСЄ з двох автомобілів рухався на схід від Курахового, що за 30 кілометрів на захід від Донецька, в бік Донецька. У районі Мар'їнки, десь за 80 метрів попереду конвою була вантажівка-платформа, що перевозила великий зелений дерев'яний ящик, з двома особами на борту у військовій формі і шоломах. Представники Спеціальної моніторингової місії бачили знаки у вигляді двох вертикальних білих ліній на задньому відкидному борту вантажівки і на пасажирських дверях", - йдеться в спеціальній доповіді спостерігачів, поширеній ОБСЄ у ніч із середи проти четверга.

"Один із солдатів підвівся і зробив два постріли в напрямку конвою ОБСЄ. Кулі вдарили приблизно за 2 метри від другого автомобіля ОБСЄ. Співробітники Спеціальної моніторингової місії (СММ), що рухалися в цьому автомобілі, чули різкий звук від дороги або фрагментів куль, що вдарили по їхньому автомобілю. З міркувань безпеки представники СММ негайно покинули місце", - повідомляють спостерігачі.

Нагадаємо, за Мінськими домовленостями, на місію ОБСЄ покладено спостереження за режимом припинення вогню на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram