ГоловнаПолітика

Порошенко анонсував удосконалення закону про переселенців

Щойно запрацює нова Рада, у документ буде внесено зміни

Порошенко анонсував удосконалення закону про переселенців
Фото: facebook.com/president.gov.ua

Президент Петро Порошенко заявив, що до закону "Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб" буде внесено зміни.

Як повідомляє прес-служба Президента, про це він сказав на зустрічі з громадянами, які змушені були покинути свої будинки через ситуацію на Донбасі. Під час цієї зустрічі Порошенко підписав закон.

"За словами Глави держави, закон недосконалий і потребує доопрацювання. Він повідомив, що обговорив це питання з Прем'єр-міністром, і було домовлено, що, як тільки запрацює нова Верховна Рада, в закон буде внесено зміни", - сказано в повідомленні.

Президент доручив, щоб уряд доопрацював і розробив нормативні акти, які мають запрацювати після прийняття цього закону, для того, щоб можна було вирішити проблеми доступу до освіти, працевлаштування, розміщення, соціальних виплат, медицини.

Президент подякував представникам громадськості, волонтерам та експертам за допомогу в розробці закону і закликав долучитися до його доопрацювання.

Нагадаємо, закон було прийнято Верховною Радою 20 жовтня, він передбачає створення єдиної реєстраційної бази переселенців. Документ дає змогу переселенцям отримати за рахунок держави тимчасове місце проживання на 6 місяців; гарантує можливість спрощеної реєстрації в центрі зайнятості навіть без трудової книжки; гарантує можливість відновлення соціальних виплат і пенсій за фактичним місцем проживання; гарантує право на продовження і отримання певного рівня освіти; гарантує право закривати підприємницьку діяльність за спрощеною процедурою і реєструвати юридичну особу або ФОП за місцем фактичного перебування; передбачає видачу довідки переселенця протягом доби.

За останніми даними, в Україні кількість внутрішньо переміщених громадян становить 466 тис. осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram