ГоловнаПолітика

Кабмін схвалив проект указу про односторонню демаркацію кордону з РФ

Тепер слово за Президентом

Кабмін схвалив проект указу про односторонню демаркацію кордону з РФ
Фото: podrobnosti.ua

Кабмінет Міністрів у середу схвалив із правками проект указу Президента Петра Порошенка про односторонню демаркацію кордону з Росією.

Про це заявив журналістам міністр Кабінету Міністрів Остап Семерак.

"Ми ухвалили з правками. Зокрема, з правками про те, що ми в односторонньому порядку це робимо", - подає слова Семерака "Інтерфакс-Україна".

Прем'єр Арсеній Яценюк на засіданні уряду повідомив: таке рішення викликано тим, що Росія блокує роботу спільної українсько-російської демаркаційної комісії.

У Держприкордонслужбі України агентству пояснили, що далі слід очікувати відповідного указу Президента, який чітко розподілить функції і повноваження різних міністерств і відомств з проведення одностороннього позначення лінії кордону. "У цьому процесі братиме участь не одна Держприкордонслужба", - зазначили у відомстві.

За прикордонниками закріплять завдання убезпечення процесу встановлення відповідних знаків на кордоні, забезпечення прикордонного режиму на кордоні, а також охорону вже встановлених знаків.

Нагадаємо, в червні Рада національної безпеки і оборони України доручила уряду провести односторонню демаркацію українсько-російського державного кордону у зв'язку з сучасними загрозами національній безпеці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram