ГоловнаПолітика

49% українців схвалюють діяльність Порошенка, - опитування

"Рейтинг" дослідив поствиборні настрої громадян

49% українців схвалюють діяльність Порошенка, - опитування
Фото: president.gov.ua

49% українців схвалюють діяльність Президента України Петра Порошенка. Такими є результати опитування соціологічної групи "Рейтинг", проведеного 6-13 листопада.

Водночас 42% громадян не схвалюють дій глави держави.

Діяльністю прем'єр-міністра Арсенія Яценюка задоволені 52% опитаних, 40% - не задоволені. Позитивно оцінюють діяльність голови Верховної Ради Олександра Турчинова 32% респондентів, 55% - негативно.

Порівняно з опитуванням за жовтень, схвалення в оцінці діяльності прем'єр-міністра та голови Верховної Ради зросло (з 45% до 52% і з 27% до 32% відповідно), оцінки діяльності президента майже не змінилися.

Говорячи про можливі призначення за результатами позачергових парламентських виборів, половина опитаних заявила, що бачить на посаді прем'єр-міністра Арсенія Яценюка (50%), також користуються симпатією виборців Юрій Бойко (6%), Андрій Садовий (5%), Володимир Гройсман (4%), Юлія Тимошенко (4%).

Спікером парламенту 22% громадян хотіли б бачити Олександра Турчинова, 9% висловилися на користь Володимира Гройсмана, 8% - за Володимира Литвина.

Опитування провели серед населення України віком від 18 років. Опитали 2000 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження - не більш ніж 2,8%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram