ГоловнаЕкономікаБізнес

Кабмін вирішив знизити вартість акцизних марок на алкоголь

Яценюк закликав виробників алкогольних напоїв платити податки

Кабмін вирішив знизити вартість акцизних марок на алкоголь
Фото: www.dyvys.in

Кабінет Міністрів вирішив знизити вартість акцизних марок на алкоголь, яка зараз становить 27 копійок. За словами прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, таке рішення уряд затвердить на сьогоднішньому засіданні.

"Ми підтримуємо пропозицію Міністерства фінансів знизити вартість акцизної марки на алкогольні напої, оскільки вартість акцизної марки надумано збільшена для того, щоб платити роялті і не контролювати пересування підакцизних товарів, щоб дати можливість комусь заробити", - сказав він.

"У нас бачення одне - нічого витягати гроші з кишень громадян і переводити їх в офшорні зони. Я сподіваюся, що виробники підакцизної продукції, передусім алкогольної, також виконуватимуть свої зобов'язання... Дорогі друзі, податки платимо! Уряд свою роботу робить - ви також робіть свою", - сказав прем'єр.

Нагадаємо, ще в травні 2014 року за результатами наради в Міністерстві фінансів було вирішено, що річні витрати на акцизні марки можна знизити на 496,8 млн грн - за рахунок економії на QR-кодах, зменшення розміру акцизних марок для алкогольної продукції і проведення тендерів на закупівлю фольги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram