ГоловнаЕкономікаФінанси

Міненерго США припускає падіння ціни на нафту до $50

До середини 2015-го очікують ціну щонайвище $62

Міненерго США припускає падіння ціни на нафту до $50
Фото: livelife92.deviantart.com

Ціни на нафту можуть опуститися до $50 за барель. Таку ймовірність припускає керівник управління інформації міністерства енергетики США (Energy Information Administration, EIA) Адам Семінський, повідомляє Bloomberg.

За його словами, більшість аналітиків прогнозують, що до середини 2015 року вартість бареля знизиться до $62. Семінський додав, що за умови нафтових цін $60 за барель зростання видобутку вуглеводнів зі сланців може припинитися.

У США прогнозують скорочення видобутку сланцевої нафти, якщо ціни спадатимуть далі. За словами Семінського, вирівнювання ціни може потребувати близько року за умови утримання цін у нижньому сегменті.

"Комусь доведеться скорочувати виробництво. Занадто багато нафти для наявного попиту", - сказав Семінський.

Нагадаємо, увечері 18 листопада під час біржових торгів котирування на північноамериканську нафту WTI впали нижче за $75 за барель. Ціни на північноморську Brent коливалися в районі $78 за барель.

Голова мінфіну РФ Антон Сілуанов 18 листопада попередив, що російська економіка 2015 року може опинитися в рецесії, якщо світові ціни на нафту знизяться до $60 за барель.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram