ГоловнаЕкономікаБізнес

Коболєв вирішив замінити половину співробітників "Нафтогазу"

Голова НАК налаштований побороти корупцію в компанії

Коболєв вирішив замінити половину співробітників "Нафтогазу"
Андрій Коболев
Фото: EPA/UPG

Голова "Нафтогазу" Андрій Коболєв має намір замінити половину співробітників компанії новими людьми, у тому числі з міжнародних компаній. Про це він заявив в інтерв'ю Reuters.

Коболєв пояснив таке рішення високою корупцією в компанії. "Нафтогазовий сектор в Україні в плані корупції - напевно, найскладніший сектор з усіх", - сказав він.

Голова "Нафтогазу" також прокоментував ситуацію із зимовою закупівлею російського газу. Він зазначив, що Україна спробує відтягнути це. "Підписання договору з Російською Федерацією було необхідним, щоб бути впевненим у тому, що ми впораємося з піковим попитом під час холодів. Тільки-но ми вирішимо, що прийшов час заплатити за російський газ, ми внесемо передоплату", - сказав він.

За словами Коболєва, залежно від того, наскільки холодною буде зима, Україна купить у Росії від нуля до п'яти мільярдів кубометрів.

Нагадаємо, що "Нафтогаз" є однією з найбільших компаній в Україні за розміром виручки. За даними аудиторської компанії Deloitte, 2013 року вона склала 7000 млн євро. Більше серед українських компаній мають тільки "Метінвест", ДТЕК і "Енергоринок".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram