ГоловнаПолітика

Нардепам зведуть будинок у центрі Києва на Глибочицькій

Київрада готується віддати півгектара в державну власність

Київрада збирається виділити Верховній Раді півгектара землі на вулиці Глибочицькій, 79-97 (неподалік від метро "Контрактова площа") під будівництво житла для депутатів. Проект рішення оприлюднено на сайті КМДА.

Як повідомляють "Наші гроші", ще в 1986 році для Верховної Ради УРСР виділили тут майже два гектари під будівництво автобази. Тоді провели підготовчі та протизсувні роботи, але потім будівництво законсервували через брак коштів.

Коли мером був Леонід Черновецький, київські депутати розділили ділянку і 1,074 га віддали приватній фірмі "ВК-Брок" під будівництво адміністративно-житлового комплексу. Решта 0,85 га отримав "Київміськбуд" під житлову забудову. Зроблено це без дозволу Верховної Ради, і у 2009 році суд визнав незаконним рішення Київради. Але ділянку "ВК-Брок" так і не вдалося повернути, оскільки вона відійшла як кредитна застава австрійському Erste Bank.

Нагадаємо, влітку минулого року повідомляли про те, що будинок для безквартирних нардепів з'явиться на вулиці Тропініна (неподалік від Подільського узвозу). Але в апараті Верховної Ради цю інформацію спростували.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram