ГоловнаПолітика

Полторак і 9 волонтерів пройшли тест на детекторі брехні

Тест передбачено для всіх, хто приймає рішення в Міноборони

Полторак і 9 волонтерів пройшли тест на детекторі брехні
Фото: president.gov.ua

Міністр оборони Степан Полторак і 9 з 12 волонтерів, яких залучено до роботи в оборонному відомстві, пройшли тест на детекторі брехні. Про це повідомляє прес-служба Президента України.

На зустрічі Петра Порошенка з Радою волонтерів при Міністерстві оборони глава держави подякував добровольцям "за активну громадянську позицію та ефективну взаємодію".

На думку Президента, відкритість, яку привнесли волонтери в роботу Міністерства оборони, показала недоліки в системі забезпечення військ, але вона і значно підвищила ефективність витрачання державних коштів.

Порошенко заявив про необхідність боротися з корупцією в Міністерстві оборони і зазначив, що всі, залучені до процесу ухвалення рішень, мають пройти тести на детекторі брехні, як це зробили міністр оборони Степан Полторак та волонтери, які працюватимуть у міністерстві. На нараді було повідомлено, що генерал-полковник Степан Полторак і 9 з 12 волонтерів вдало пройшли тест на поліграфі.

Волонтерів буде залучено до речового, харчового і медичного забезпечення в системі Міністерства оборони. По два представники від волонтерських організацій працюватимуть у кожному з департаментів МО України, які відповідають за постачання Збройних сил України.

Порошенко запропонував створити ради волонтерів в інших силових відомствах, таких як МВС, Прикордонна служба та СБУ.

Нагадаємо, перевірку співробітників Міноборони на поліграфі анонсував у вересні екс-міністр Валерій Гелетей. Він обіцяв провести у відомстві кадрові та організаційні рішення за результатами перевірки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram