ГоловнаПолітика

Порошенко запропонував новий формат мирних переговорів

Президент пропонує залучити Польщу до вирішення конфлікту на Донбасі

Порошенко запропонував новий формат мирних переговорів
Фото: EPA/UPG

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з міністром закордонних справ Німеччини Франком-Вальтером Штайнмайєром. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

На зустрічі сторони обговорювали різні формати багатосторонніх переговорів, які ведуть до припинення вогню, виведення військ і техніки та звільнення заручників. Зокрема, крім женевського формату (Україна, Росія, США і ЄС) і нормандського (Україна, Росія, Франція, Німеччина), запропоновано ідею так званого веймарського формату за участю України, Росії, Німеччини, Польщі та Франції.

Порошенко зазначив, що Україна наполягає на необхідності повного виконання усіма сторонами мінських домовленостей - припинення вогню, закриття кордонів, звільнення заручників, виведення військ та проведення місцевих виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей за українським законодавством.

Штайнмаєр наголосив, що мінські домовленості мають залишатися основою для продовження діалогу з мирного врегулювання ситуації в Донбасі.

"На нашу думку, час не тільки говорити про політичну, а й про економічну стабілізацію України", - сказав він, нагадавши, що на початку наступного року планується проведення донорської конференції з відновлення Донбасу.

Нагадаємо, на початку листопада представники ДНР і ЛНР заявили про необхідність перегляду мінських домовленостей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram