ГоловнаПолітика

Голова МЗС Німеччини повідомив про наближення нового перемир'я на Донбасі

Політик закликав подолати недовіру, яка зростала між сторонами в останні місяці

Голова МЗС Німеччини повідомив про наближення нового перемир'я на Донбасі
Фото: zn.ua

Питання про розведення сторін конфлікту на Донбасі близьке до вирішення.

Про це заявив міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр на прес-конференції в Москві за підсумками переговорів з головою російського МЗС Сергієм Лавровим.

"Першочергове значення має роз'єднання сторін, і ми можемо сказати, що ми перебуваємо досить близько до вирішення цього питання", - заявив Штайнмаєр, пише "Интерфакс".

"Зараз ми повинні стежити за тим, щоб відповідальні військові підписали цей документ", - зазначив він

На думку голови МЗС ФРН, після підписання такого документа може початися "відведення важких озброєнь із зони конфлікту".

Кажучи про підсумки переговорів з Лавровим, Штайнмаєр зазначив, що "наше покоління не повинно допустити нового розколу Європи, щоб ніколи більше ми з партнерів не перетворилися на супротивників".

"Ми говорили про Україну, але насправді йдеться про більше. Тому я тут. Ми маємо разом розглянути питання, чи не знайдуться у нас можливості прискорити мінські домовленості (щодо врегулювання на сході України), подолати недовіру, яка зростала між нами в останні місяці", - підкреслив він.

Нагадаємо, 18 листопада міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр провів переговори з керівництвом України в Києві, після чого вирушив до Москви.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram