ГоловнаПолітика

ОБСЄ: 518 людей у військовій формі перетнули кордон на Донбасі за тиждень

Спостерігачі місії перебувають лише на двох пунктах пропуску

ОБСЄ: 518 людей у військовій формі перетнули кордон на Донбасі за тиждень
Фото: www.ntv.ru

Спостерігачі ОБСЄ за тиждень (12-19 листопада) зафіксували перетин 518 людьми у військовій формі пунктів пропуску "Гуково" і "Донецьк" на російсько-українському кордоні.

Про це йдеться у звіті місії, оприлюдненому в середу.

"Протягом звітного періоду місія спостерігала 518 чоловіків і жінок у військовому одязі, які перетинають кордон в обох напрямках. Ці люди перетинали кордон індивідуально або в групах", - йдеться у звіті.

Спостерігачі ОБСЄ також помітили кілька козаків, які були ідентифіковані за їхніми традиційними хутряними шапками, а також козачими відзнаками. При цьому, як наголошується, ні в кого з них не було видно зброї.

Як і в попередні тижні, місія спостерігала поранених або хворих осіб, які перетинають державний кордон з України в РФ. При цьому середня кількість в'їздів і виїздів на кордоні зменшилася з 7 тис. 523 до 6 тис. 874 на день для обох пунктів пропуску за звітний період.

За попередній тиждень (5-12 листопада) ОБСЄ зафіксувала перетин кордону 665 людьми у військовій формі.

Нагадаємо, спостерігачі ОБСЄ з кінця липня працюють лише на двох російських пунктах пропуску - "Гуково" і "Донецьк". При цьому Росія блокує рішення ОБСЄ щодо контролю над усіма пунктами пропуску російсько-українського кордону.

Контроль ОБСЄ, на думку України, слід установити в пунктах пропуску "Волошине", "Новошахтинськ", "Куйбишеве-Маринівка (укр.)", "Куйбишеве-Дякове (укр.)", "Матвіїв Курган", "Весело-Вознесенська", "Гуково-Червона Могила", "Донецьк-Краснодарський(укр.)", "Донецьк-Північний (укр.)", "Успенська", "Олексієво-Тузлівка", "Нижній Швирів", "Єлань", "Можаївка", "Титівка", "Шияни", "Авілова-Федорівка", "Шрамко".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram