ГоловнаПолітика

В Україні зросла кількість противників перемир'я

Відокремлення контрольованих бойовиками територій підтримують 9%

36% опитаних вважають, що необхідно скасувати перемир'я і завершити АТО до повного відновлення української влади на всьому Донбасі.

Про це свідчать результати опитування соціологічної групи "Рейтинг".

Водночас 21% опитаних підтримує надання широких економічних і гуманітарних повноважень регіону, ще 17% - за надання цим територіям самостійності, федеративного статусу краю, але вважають, що їх треба залишити в складі України.

9% - за відокремлення цих територій від України. Не визначилися 17%.

Порівняно з опитуванням за жовтень зросла підтримка скасування перемир'я і завершення АТО (з 22 до 36%) і зменшилася кількість тих, хто не визначився із цим питанням (із 27 до 17%). Найбільше скасування перемир'я і завершення АТО підтримують на Заході, відокремлення цих територій від України - на самому Донбасі.

43% респондентів позитивно ставляться до підписання перемир'я з представниками так званих ДНР і ЛНР, стільки само (44%) - негативно. Не визначилися 13%. Порівняно з жовтнем поменшало прихильників підписання перемир'я (з 53 до 43%), одночасно зросла кількість його супротивників (з 33 до 44%).

Більшість респондентів (71%) не підтримують ідею відокремлення територій, контрольованих ДНР і ЛНР, від України, кожен п'ятий виступає за відокремлення, кожен десятий не визначився.

Абсолютна більшість (74%) вважають, що Україна має бути унітарною державою, 15% - федеративною, не визначилися 11%.

Опитування 2000 респондентів провели 6-13 листопада методом особистого формалізованого інтерв'ю (face-to-face). Похибка репрезентативності дослідження: щонайбільше 2,8%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram