ГоловнаПолітика

Мін'юст: до кінця квітня чинні старі антикорупційні закони

Влада роз'яснила ситуацію із законом "Про запобігання корупції"

Мін'юст: до кінця квітня чинні старі антикорупційні закони
Фото: korrespondent.net

Мін'юст заперечує, що через неузгодженість у новому законі "Про запобігання корупції" Україна на півроку залишилася без антикорупційного законодавства. На думку відомства, до кінця квітня в країні діятимуть старі закони.

Про це йдеться в коментарі прес-служби Мін'юсту у відповідь на статтю в "Дзеркалі тижня. Україна". Автор публікації зауважив, що в прикінцевих положеннях нового закону сказано, що він починає діяти тільки через півроку після публікації та набуття чинності. При цьому попередній антикорупційний закон "Про засади запобігання та протидії корупції" та пов'язаний з ним закон "Про правила етичної поведінки" втратили силу, припустив автор. Мін'юст заявляє, що це не так.

"Положення закону "Про запобігання корупції", пов'язані з регулюванням суспільних відносин в антикорупційній сфері, будуть уведені в дію 26 квітня 2015 р. Це правило поширюється і на пункт 3 - про застосування законодавчих та інших нормативно-правових актів; пункт 4 - про втрату чинності законами "Про засади запобігання та протидії корупції" та "Про правила етичної поведінки"; пункт 5 зазначеного розділу, яким передбачено низку змін до законодавчих актів", - йдеться в повідомленні міністерства.

Тобто до 26 квітня, коли почне діяти закон "Про запобігання корупції", в Україні застосовують старі антикорупційні закони.

Нагадаємо, що антикорупційний пакет із п'яти законопроектів Рада ухвалювала 14 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram