ГоловнаСвіт

Радбез ООН сьогодні розгляне ситуацію в Україні

Засідання про права людини ініціювала Великобританія

Радбез ООН сьогодні розгляне ситуацію в Україні
Фото: EPA/UPG

Рада Безпеки ООН збереться сьогодні в Нью-Йорку, щоб обговорити ситуацію з правами людини в Україні. Засідання скликали за ініціативою Великобританії, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Раніше цього тижня заступник голови МЗС РФ Геннадій Гатілов заявив, що від майбутньої зустрічі не варто очікувати резолюції чи якогось рішення.

"Це буде, радше за все, чергове спільне обговорення розвитку ситуації в Україні. Жодних рішень і резолюцій не планується. З такими ідеями поки що ніхто не виступав. Буде обговорюватися все, що пов'язано з останніми змінами в стані справ в Україні, включно з діяльністю групи спостерігачів ОБСЄ", - повідомив Гатілов.

Офіційний представник МЗС РФ Олександр Лукашевич раніше повідомив, що на майбутньому Радбезі ООН Росія закликатиме західних партнерів не політизувати проблематику прав людини в Україні.

"Ми дуже сподіваємося, що обговорення матиме об'єктивний, неупереджений характер, чим, на жаль, не вирізняються доповіді місії спостерігачів Управління ООН з прав людини. В основу цих доповідей лягають так звані офіційні відомості, які черпаються в основному від київської влади", - сказав Лукашевич на брифінгу в Москві.

Нагадаємо, з 1 вересня Радбез ООН очолює США. Американський постпред Саманта Павер відома своєю позицією щодо російської військової агресії в Україні, під час засідань Радбезу вона часто критикує Росію і її представника Віталія Чуркіна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram