ГоловнаСвіт

Британія відмовилася вносити до бюджету ЄС додаткові €2,1 млрд

Лондон має намір оскаржити вимогу ЄС "всіма можливими способами"

Британія відмовилася вносити до бюджету ЄС додаткові €2,1 млрд
Кэмерон
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон заявив, що його розгнівала вимога ЄС збільшити британські внески в бюджет Євросоюзу на €2,1 млрд.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

За словами Кемерона, Британія не "виписуватиме чек" ЄС з огляду на те, що після перегляду економічної частини з'ясувалося, що це завдає шкоди британській економіці.

Зараз Великобританія вносить до бюджету ЄС 8,6 млрд фунтів стерлінгів.

Раніше представник Єврокомісії Патріціо Фіоріллі заявив, що збільшення частки Великобританії у формуванні бюджету ЄС буде справедливим у зв'язку з добрим станом економіки цієї країни. "Британський внесок мусить відображати збільшення добробуту країни. Це той самий принцип, згідно з яким у самій Великобританії ви платите більше податків, якщо ваші доходи ростуть", - сказав Патріціо Фіоріллі.

Читайте: Кемерон заявив, що Британія має виступити за права Гонконгу

Кемерон однак заявив, що збільшення фінансування - це неприйнятний спосіб для такої організації вирішувати проблеми, просто виставляючи такий рахунок. "І це неприйнятно - виставляти такий рахунок одному з найбільших донорів", - підкреслив він на прес-конференції в Брюсселі.

"Ми не збираємося просто дістати чекову книжку і виписати чек на два мільярди. Цього не буде", - додав глава британського уряду.

Кемерон заявив, що Великобританія має намір оскаржувати цю вимогу ЄС "всіма можливими способами".

Нагадаємо, Девід Кемерон вже давно наполягає на необхідності реформування ЄС і в разі перемоги консерваторів на виборах 2015 року обіцяє провести референдум про членство в ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram