ГоловнаПолітика

Україна просить ООН посилити боротьбу з пропагандою

Українська сторона закликає РФ повернути двосторонні відносини в конструктивне русло

Україна просить ООН посилити боротьбу з пропагандою
Фото: EPA/UPG

Українська сторона звернулася до ООН із закликом посилити моніторинг міжнародного інформаційного простору щодо брехливої пропаганди, а також з вимогою до Росії припинити інформаційну війну проти України.

Про це заявив речник Постійного представництва України при ООН Єгор Пивоваров під час засідання Четвертого комітету ООН, пише Укрінформ.

"Ми закликаємо відповідні служби ООН посилити моніторинг міжнародного інформаційного простору щодо інформації як методу ведення спланованих пропагандистських кампаній на державному рівні", - заявив Пивоваров.

Разом з тим український представник закликав "не допустити нового реваншу тоталітарних методів інформаційного протистояння, властивих часам холодної війни".

"Ми вимагаємо від російської сторони негайно припинити інформаційну війну проти України і повернути двосторонні відносини в конструктивне і прогнозоване русло", - заявив Пивоваров.

Він підкреслив, що Україна була і залишається прихильницею свободи слова і розвитку незалежної та об'єктивної журналістики.

У зв'язку з цим представник України висловив сподівання, що "бажання зберегти нормальні відносини між державами стануть першочерговими кроками двосторонніх відносин".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram