ГоловнаПолітика

Томбінські сподівається на децентралізацію після виборів

Посол ЄС виступив із заявою щодо парламентських виборів

Томбінські сподівається на децентралізацію після виборів

Посол Євросоюзу в Україні Ян Томбінські у своїй заяві, присвяченій парламентським виборам в Україні, висловив надію, що вони допоможуть відновити інклюзивний національний діалог.

"Я дуже сподіваюся, що мандат народу, наданий у правильно проведених парламентських і місцевих виборах, дозволить керівництву країни відновити інклюзивний національний діалог із залученням всіх зацікавлених сторін, і який також буде включати конституційну реформу та децентралізацію", - йдеться в його заяві.

Томбінські також закликав провести вибори згідно з міжнародними стандартами:

"В той час, як держава йде на виборчі дільниці, українські чиновники та виборці не повинні мати жодних перешкод у підготовці до голосування.

Всім кандидатам, у повній відповідності до міжнародних стандартів, мають бути надані безпечні умови для вільного проведення передвиборчих кампаній по всій країні", - зазначив посол.

Європейський Союз готовий підтримати всеосяжний пакет реформ, спрямованих на перебудову і модернізацію економіки України, додав він.

"Це основа Порядку денного асоціації та Угоди про асоціацію, яка тимчасово вступить у силу 1 листопада", - сказано в заяві.

Нагадаємо, напередодні в ЄС повідомили, що Україна отримає третій пакет макрофінансової допомоги Євросоюзу в першому півріччі 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram