ГоловнаСвіт

Туреччина ввела комендантську годину в шести провінціях

У масових акціях постраждали кілька десятків людей, є загиблі

Туреччина ввела комендантську годину в шести провінціях
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

Влада Туреччини ввела комендантську годину в провінціях Діярбакир, Мардин, Сиїрт, Муш, Ван і Батма через масові протести курдів. Під час масових акцій протестів курдів загинули вже 14 людей, ще кілька десятків постраждали, повідомляє Associated Press.

"Протестувальники повинні покинути вулиці, бо ситуація матиме непередбачувані наслідки. Насильство не залишиться без відповіді", - цитує агентство "Синьхуа" міністра внутрішніх справ Туреччини Ефкана Ала.

Під час сутичок, які почалися 6 жовтня по всій країні, демонстранти громили магазини, жбурляли в поліцію, будівлі та автомобілі каміння та пляшки із пальною сумішшю. У відповідь співробітники правоохоронних органів застосували водомети і сльозогінний газ.

У вівторок, 7 жовтня, близько 50 курдів увірвалися в будівлю Європарламенту в Брюсселі, вимагаючи від країн ЄС активніше включитися в боротьбу з бойовиками "Ісламської держави".

Протестні акції курдів пов'язані з тим, що ісламісти практично захопили місто Кобані на кордоні з Туреччиною, яке вважають столицею курдської автономії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram