ГоловнаКультура

Головою Держкіно може стати "свободівець" Пилип Іллєнко

Його кандидатуру затвердив уряд

Головою Держкіно може стати "свободівець" Пилип Іллєнко
Филипп Ильенко на презентации своей программы в Доме кино
Фото: Министерство культуры

Члени Кабміну визначилися з кандидатом на посаду голови Державного агентства з питань кінематографії.

Про це повідомляє сайт Міністерства культури.

Після презентації програм реформування сфери кіно трьома кандидатами на посаду - кінорежисером Андрієм Дончиком, продюсером Олегом Коротенком і продюсером Пилипом Іллєнком Кабмін вирішив рекомендувати останнього на посаду голови Держкіно.

Міністерство культури внесе пропозицію призначити Іллєнка головою Держкіно на розгляд прем'єр-міністрові.

Нагадаємо, на голосуванні в Будинку кіно експерти у сфері кінематографії не змогли визначитися з кандидатом на голову Держкіно. Після презентації програм двох кандидатів (Дончика і Іллєнка) відбулося таємне голосування, в результаті якого голоси були розділені порівну між кандидатами.

У зв'язку із цим міністр культури Євген Нищук вирішив винести кандидатури на посаду голови кінематографічного відомства на розгляд Кабміну.

Пилип Іллєнко - член партії ВО "Свобода", син кінорежисера Юрія Іллєнка. Його молодший брат Андрій є народним депутатом від "Свободи" і балотувався на посаду мера Києва. З 2009 року спільно зі своїм дядьком - кінорежисером Михайлом Іллєнком ("ТойХтоПройшовКрізьВогонь") - продюсує кінофестиваль "Відкрита ніч". Також Пилип Іллєнко є співпродюсером фільмів "Молитва про гетьмана Мазепу. Нова версія" та "Толока".

Нагадаємо, раніше посаду голови Держкіно займала Катерина Копилова, яка написала заяву про звільнення наприкінці лютого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram