ГоловнаСуспільствоЖиття

Amnesty International: сепаратисти повинні негайно звільнити полонених

Amnesty International: сепаратисти повинні негайно звільнити полонених

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International зажадала від озброєних сепаратистів на сході України звільнити всіх захоплених в заручники журналістів, чиновників та інших громадян.

Про це повідомляє прес-служба організації.

"Затримання журналістів, місцевих чиновників і жителів з боку озброєних осіб у Слов'янську красномовно говорять про беззаконня, яке відбувається в східній Україні, і викликають побоювання, що до затриманих застосовуються тортури та інші види жорстокого поводження", - заявила Хеза МакГіл, дослідник Amnesty International по Україні.

Вона додала, що використання заручників в якості розмінної монети для торгу в політичних цілях є незаконним.

"Переслідування, викрадення і затримання журналістів - які є нічим іншим, як серйозним наступом на свободу вираження - повинні бути негайно припинені. Відповідальні за протиправне затримання журналістів або інших людей на сході України повинні гарантувати їх безпеку і негайне і беззастережне звільнення", - додала МакГіл .

Організація з безпеки і співробітництва в Європі також висловила стурбованість у зв'язку з викраденнями і закликала до негайного звільнення журналістів, заначають в Amnesty International.

Нагадаємо, сепаратисти в Слов'янську утримують в заручниках українських журналістів Сергія Лефтера, Ірму Крат, а також журналіста Євгена Гапича з Коломиї.

Раніше стало відомо про звільнення з полону американського журналіста Саймона Островського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram