Лідери «Джинси» у Луганську говорили про політичну ситуацію в області та намагались захистити права мешканців Сходу країни

За результатами моніторингу в період з 14 по 29 квітня 2014 року відсоток матеріалів з порушенням професійних стандартів журналістики або ознаками замовності у луганських медіа становив – 23%. З них політичного характеру – 91%, позитивні матеріали про силові органи – 2% комерційного характеру – 7%. Найбільша кількість матеріалів була присвячена президентським виборам, політичній ситуації в області та економіки країни.

Фото: Надано автором

Найбільшу активність серед кандидатів в Президенти України проявляли Ю. Тимошенко, С. Тигіпко та О. Царьов, які відвідували Луганщину та намагались домовитись з сепаратистами, які захопили СБУ.

В позитивних матеріалах про діяльність державних установ або посадовців найбільше фігурували Луганській міський голова С. Кравченко та Голова Луганської ОДА М. Болотських, які приймали участь в міських заходах, проводили наради та пропонували свої шляхи вирішення політичної ситуації, яка склалась у Луганську.

Найбільша кількість матеріалів, які порушують професійні стандарти журналістики або мають ознаки замовності була зафіксована у телеканалу «ІРТА», газети «21 век» та сайту «Схід-інфо».Найбільш об’єктивно висвітлювали події у суспільстві журналісти телеканалу ЛОТ, «Реальної газети» та сайту «ІРТА-факс».

Детальний звіт по результатам моніторингу за посиланням.

Моніторинг ТБ, друкованих та Інтернет - медіа на предмет дотримання ними професійних стандартів проводиться ГО «Центр європейських ініціатив Луганщини» з 25 березня 2014 року у Луганській області за підтримки ГО «Телекритика». Проводиться моніторинг 3-х обласних телеканалів, 6-х газет та 6-х онлайн-видань. В цьому звіті наведено результати моніторингу, що здійснювався з 14 по 20 квітня 2014 року.

Максим Михальков Максим Михальков , Основатель PLAY Foundation, выпускник Johan Cruyff Institute
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram