ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ затримала двох завербованих українських військових

Один із зрадників Батьківщини має звання підполковника

СБУ затримала двох завербованих українських військових
Фото: depo.ua

Співробітники СБУ затримали двох військовослужбовців Збройних сил України, які за завданням російської розвідки вели розвідувально-підривну діяльність проти України.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

По-перше, військовослужбовець Внутрішніх військ МВС України, завербований співробітником Головного розвідуправління Генштабу Збройних сил РФ, мав отримати і передати своєму куратору інформацію з обмеженим доступом щодо дислокації і діяльності Внутрішніх військ МВС.

12 квітня СБУ затримала військовослужбовця в потязі сполученням "Київ- Сімферополь", у нього вилучили флеш- накопичувач, на якому була секретна інформація щодо схем зв'язку та спецзв'язку ВВ.

По-друге, співробітники СБУ затримали військовослужбовця Збройних сил України під час спроби в'їхати до Криму.

У березні підполковника Державного науково-дослідного центру Повітряних сил України, розташованого у Феодосії, завербовав кадровий співробітник ГРУ ГШ ВС РФ. Завербованому громадянину поставили завдання спробувати працевлаштуватися в київському Центральному науково-дослідному інституті озброєння та військової техніки ЗСУ.

Зв'язок з іноземною розвідкою організували через мобільний телефон з окремою sim-картою.

У Києві завербований підполковник під час зустрічі зі своїм колегою, військовослужбовцем однієї з військових частин, сфотографував на мобільний телефон без його відома таємні документи, а також скопіював з ноутбука матеріали обмеженого доступу в сфері проектування безпілотних літаків.

Під час огляду при затриманні у підполковника вилучили "флешку" та мобільні телефони, на яких містилася інформація з грифом "Секретно".

За цими фактами розпочаті кримінальні провадження за ч.1 ст.111 (державна зрада) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 15 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram