ГоловнаСуспільствоЖиття

Лжепідполковник РФ з Горлівки виявився місцевим кримінальним авторитетом

Раніше лжепідполковник російської армії очолював комунальне підприємство ритуальних послуг

Лжепідполковник РФ з Горлівки виявився місцевим кримінальним авторитетом
Фото: Алексей Кравцов/pravda.com.ua

Чоловік у камуфляжі, який після захоплення Горлівського міського відділу міліції відрекомендувався підполковником російської армії з Сімферополя і "представив" особовому складу нового начальника Горлівського міського управління міліції, насправді є місцевим кримінальним авторитетом на ім'я Безлер.

Про це повідомляє "ОстріВ" з посиланням на жителя Горлівки, який упізнав "підполковника".

Раніше лжепідполковник російської армії очолював у Горлівці комунальне підприємство ритуальних послуг "Простір", з якого його звільнили 2012 року за розкрадання 38 огорож і пам'ятників, а також за вимагання грошей у літніх людей за місце на кладовищі.

Фактично Горлівка була одним із небагатьох міст Донецької області, де міліція на чолі з полковником Андрієм Крищенком чинила опір сепаратистам. Однак за дві доби ніхто до них не прийшов на допомогу, і відділення міліції в понеділок лягло.

Після цього загарбники вишикували частину міліціонерів, які, за їх словами, перейшли на бік так званої "Донецької республіки". Чоловік у камуфляжі представився підполковником російської армії з Сімферополя і пред'явив російський паспорт, після чого "представив" як нового начальника горлівської міліції чоловіка в цивільному й назвав його Шульженком Олександром Федоровичем.

Безлер засвітився і на минулих парламентських виборах. Сайт kriminal.tv називає його колишнім підполковником спецпризначення й керівником служби безпеки горлівських кандидатів "команди Шахова".

13 квітня депутат Одеської облради Олексій Гочаренко виклав в мережі відео, на якому людина в камуфляжній формі представила особовому складу горлівської міліції нового начальника - Шульженка Олександра Федоровича.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram