ГоловнаПолітика

Ештон очікує від Росії відведення військ від українського кордону

ЄС продовжує уважно стежити за подіями

Ештон очікує від Росії відведення військ від українського кордону
Фото: www.dvb.no

Євросоюз чекає від Росії свідчення прагнення до деескалації ситуації навколо України, а саме - відведення військ від кордону.

Про це заявила верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон в Афінах, де проходить неформальна зустріч міністрів закордонних справ 28 держав Євросоюзу, повідомляє ИТАР-ТАСС.

"Це дійсно дуже важливо, щоб Росія показала серйозність своїх намірів почати деескалацію та відвела свої війська. І це те, що я сподіваюся, ми побачимо", - сказала Ештон. "НАТО наразі не підтвердило інформацію, що йде відведення військ", - додала вона.

Ештон підкреслила, що "ЄС продовжує уважно стежити за подіями".

Тим часом в російському МЗС раніше заявили, що проведені в березні на європейській частині території Росії чотири міжнародні інспекції за Віденським документом щодо заходів довіри і безпеки 2011 року з участю представників Латвії, Німеччини, Швейцарії, Фінляндії, Естонії, Бельгії, Франції та України "не виявили жодних "агресивних приготувань" і не зафіксували жодної військової діяльності, крім раніше заявленої".

Нагадаємо, раніше в Міністерстві закордонних справ України зазначили певне зменшення концентрації російських військ біля кордонів України. При цьому у відомстві як і раніше оцінюють обстановку як загрозливу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram