ГоловнаПолітика

Суд скасував рішення про призначення Поклонської в.о. прокурора Криму

Верховна Рада Криму затвердила Поклонську на посаді прокурора республіки 11 березня

Суд скасував рішення про призначення Поклонської в.о. прокурора Криму
Фото: livejournal.com

Окружний адміністративний суд м. Києва своєю постановою визнав протиправним і скасував рішення президії Верховної Ради АР Крим від 10 березня 2014 р., яким виконання обов'язків прокурора Криму було покладено на Наталію Поклонську і тим самим задовольнив відповідний позов в.о. генпрокурора Олега Махніцького.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України.

Як зазначають у відомстві, вирішуючи спір, суд виходив з положень Конституції України, згідно з якими прокуратура України становить єдину систему (ст. 121), а організація і порядок діяльності її органів визначаються законом (ст. 123). Ці конституційні положення не допускають будь-яких винятків щодо врегулювання правовими актами Верховної Ради АР Крим організації і порядку діяльності органів прокуратури, призначення на посаду та звільнення з посади прокурора АР Крим.

"За таких обставин суд дійшов висновку про обґрунтованість доводів позову щодо виключного повноваження Генерального прокурора України призначати прокурора АР Крим за погодженням з Верховною Радою Криму", - йдеться в повідомленні.

Як зазначають у ГПУ, оскаржуване рішення президії Верховної Ради Автономної Республіки Крим порушує правові основи діяльності прокуратури, принципи єдності та централізації її системи, прийняте поза межами правового поля, з перевищенням повноважень, визначених законодавством України.

Нагадаємо, Верховна Рада Криму затвердила Наталію Поклонську на посаді прокурора республіки 11 березня.

18-го березня суд санкціонував затримання самопроголошених керівників правоохоронних та силових відомств Криму, в тому числі Наталії Поклонської.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram