ГоловнаПолітика

Суд визнав незаконним призначення Аксьонова та референдуму у Криму

Усі дії і рішення Аксьонова як "прем'єра" Криму є незаконними

Суд визнав незаконним призначення Аксьонова та референдуму у Криму
Фото: mail.ru

Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконним рішення Верховної Ради Криму про призначення Сергія Аксьонова головою Ради Міністрів автономії і проведення референдуму з питання розширення повноважень АР Крим.

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

"4 березня Окружний адміністративний суд м. Києва задовольнив клопотання про забезпечення позову Генеральної прокуратури України про визнання протиправними та скасування рішень ВР Криму про висловлення недовіри Раді Міністрів Криму і припинення її діяльності, призначення Сергія Аксьонова на посаду голови Ради Міністрів АР Крим, а також організації та проведення місцевого референдуму з питань удосконалення статусу і повноважень автономії", - йдеться в повідомленні.

Таким чином, суд зупинив дію цих рішень кримського парламенту, оскільки, згідно з ч. 5 ст. 118 Кодексу адміністративного судочинства України, виконання рішень суду з питань забезпечення адміністративного позову здійснюється негайно.

Зважаючи на це рішення, всі дії та рішення Сергія Аксьонова як керівника Ради Міністрів АР Крим та від імені цього органу є незаконними і вважають такими, що вчинені без відповідних правових підстав.

Нагадаємо, раніше в.о. генпрокурора Олег Махніцький закликав прокуратуру Криму не піддаватися на провокації і дотримуватися законодавства.

Як відомо, Генеральна прокуратура України оголосила поза законом рішення про референдуми в Криму та Донецьку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram