ГоловнаПолітика

Севастопольські офіцери звинуватили Путіна у брехні

Обурила заява про те, що російські військові не втручаються

Командування Севастопольської бригади надводних кораблів, екіпажів кораблів ВМС України "Славутич" і "Тернопіль" звинуватило президента Росії Володимира Путіна у брехні.

Звернення оприлюднено на сайті видання Міноборони "Флот України".

Нагадаємо, у вівторок Путін заявив, що у "формах, схожих на російські", в Криму діють сили місцевої самооборони, а Росія участі у їхній підготовці не брала.

"Під час зустрічі, спілкуючись із журналістом компанії "Рейтер", президент Росії тонко зауважив, що вміння викручуватися й уникати відповіді притаманне дипломатам. Але ми люди військові і, як відомо, нам притаманна особливість говорити і діяти прямо, після того як дипломати вичерпують взаємні аргументи. Спираючись на це, ми вважаємо, що маємо право звинуватити президента Російської Федерації в неприхованій брехні. Брехні, яка стосується безпосередньої участі збройних сил Російської Федерації у тих подіях, які протягом останніх декількох діб і сьогодні відбуваються на території Автономної Республіки Крим та в місті Севастополі", - сказано у зверненні.

Зазначають, що зараз військові кораблі Військово-Морських сил України "Тернопіль" і "Славутич", перебувають безпосередньо в Севастопольській бухті, заблоковані бойовими кораблями та суднами Чорноморського флоту ВМФ Росії, на кожному з яких є підрозділи морської піхоти, до одного взводу, озброєні автоматичною зброєю і у відповідній екіпіровці.

"Пам'ятаючи зауваження пана Путіна В.В. про те, що таку форму одягу та спорядження можна придбати в будь-якому магазині, користуючись нагодою, хотілося б поцікавитися, в якому саме, а також, де, порушуючи законодавство України, можна купити автоматичну зброю, бойові пістолети і гранатомети. Заодно нагадати, що жоден із підрозділів Збройних сил України, що дислокується в Криму, залишившись вірними почуттю обов'язку та Військовій присязі на вірність українському народу, не здав ані сантиметра території військових частин і ввіреної їм бойової зброї, тим паче, в такій кількості", - зазначають військові.

"У відповідь на всі інсинуації, брудний потік брехливої інформації з уст нечистоплотних політиканів і підкуплених ними журналістів ми: офіцери, мічмани, старшини і матроси Військово-Морських сил Збройних сил України - відкрито заявляємо, що будемо чесно і до кінця виконувати свій військовий обов'язок, захищаючи свою країну і народ України, як робимо це всі роки незалежності, не за посади і зарплати, а тому, що це наша земля і для нас дороге життя кожної людини, що живе на цій землі, до якої б національності вона не належала", - підсумували вони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram