ГоловнаПолітика

МЗС РФ обурили слова постпреда України в ООН про "бандерівців"

У Росії відкидають фальсифікацію звинувачень націоналістів

МЗС РФ обурили слова постпреда України в ООН про "бандерівців"
Юрий Сергеев

МЗС Росії обурене словами постпреда України при ООН Юрія Сергєєва, який заявив, що СРСР фальсифікував звинувачення на адресу українських націоналістів під час Нюрнберзького процесу.

У заяві, розміщеній 4 березня на офіційному сайті відомства, сказано, що тим самим Сергєєв образив пам'ять жертв Другої світової війни.

У документі уточнено, що йдеться про образу не тільки росіян, а й українців, євреїв, поляків і громадян інших національностей, які загинули під час війни. У зв'язку із цим російське МЗС назвало заяву Сергєєва блюзнірською та зазначило, що готове ознайомити українського постпреда з доказами злочинів, скоєних поплічниками нацистської Німеччини з-поміж українських націоналістів.

Сергєєв у бесіді з журналістами раніше заявив, що Радянський Союз умовляв своїх західних союзників визнати "бандерівців" (українських націоналістів, які воювали з СРСР) убивцями. Постпред назвав цю позицію несправедливою і заснованою на сфальсифікованих фактах, зазначивши, що на Нюрнберзькому процесі правомірність висунутих звинувачень визнати відмовилися.

Сергєєв також закликав не називати нацистами і "бандерівцями" всіх жителів західної частини України, зазначивши, що там живуть "нормальні європейські громадяни".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram